De Brexit van het Verenigd Koninkrijk en de gevolgen daarvan houden veel ondernemers al gedurende meerdere jaren bezig. En nog steeds is niet helemaal zeker of en hoe de Brexit op 29 maart 2019 wordt uitgevoerd.

Nu de plannen van Theresa May maar niet door het parlement in het Verenigd Koninklijk komen, is de kans op een No-Deal  ‘harde’ Brexit, dus een Brexit zonder verzachtende overgangsregels nabij. Of wordt het toch een uitgesteld nieuw referendum? Wat wel duidelijk is dat bij uitvoering van de Brexit dit grote btw-gevolgen kan hebben voor ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk.

Ook voor de ondernemers uit de regio Meppel zal een harde Brexit gevolgen hebben. MeppelUnited organiseert daarom op donderdag 21 maart een netwerkmeeting over de Brexit. Tijdens deze meeting zal Teunis van den Berg, partner en belastingadviseur bij mth accountants & adviseurs een presentatie houden over dit onderwerp en dan met name de btw gevolgen van een Brexit.

Over Teunis van den Berg

Na zijn academische studie Fiscale Economie aan de RUG deed Teunis zijn eerste belangrijke ervaring op bij de Belastingdienst. Via Fortis en KPMG Meijburg & Co kwam hij bij mto accountants & adviseurs terecht. Binnen mth is Teunis als partner verantwoordelijk voor de btw praktijk. Tevens is hij als liaison partner verantwoordelijk voor het internationale netwerk Moore Stephens, waar hij tevens de tax group leidt. Vanwege deze internationale contacten ontwikkelde Teunis zich verder als autoriteit op het gebied van (internationale) indirecte belastingen. In dat kader heeft Brexit zijn bijzondere aandacht.

Indien je wilt deelnemen kan je je aanmelden door een aanmeldings-mail te sturen naar info@meppelunited.nl. De netwerkmeeting is uiteraard weer in Herberg ’t Plein in Meppel, het programma is als volgt:

15.30 uur Inloop

16.00 uur Start presentatie Teunis van den Berg

17.00 uur Netwerken