Op donderdag 31 januari staat de eerste netwerkmeeting van MeppelUnited op de agenda. Vanaf half vier ben je welkom in Herberg ’t Plein in Meppel in de bovenzaal. Hans van Velzen, onze eerste gastspreker in 2019, neemt je mee in de wereld van nepnieuws.

Hans van Velzen heeft sinds kort een eigen tekst- en adviesbureau, Fore MMA. Hij was jarenlang de algemeen hoofdredacteur van Boom uitgevers Nieuwsmedia. Al sinds zijn studie Sociaal-Culturele Wetenschappen en Economie (Utrecht) houdt hij zich bezig met nieuws en media. In de jaren ’80 begon Hans als bureauredacteur bij het tijdschrift Amandla, over de strijd tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Daarna werd hij verslaggever bij lokale en regionale nieuwsmedia. Medio 2018 stopte hij als hoofdredacteur en startte zijn eigen bedrijf.

Nepnieuws
Nepnieuws is niks nieuws, zo is zijn stelling die hij op 31 januari zal toelichten. Nepnieuws, manipulatie, het bewust verspreiden van onjuiste informatie is van alle tijden. Toch is er de laatste jaren veel veranderd. De oorzaken daarvan en de verregaande gevolgen en gevaren stelt Van Velzen aan de orde. Een kant-en-klare oplossing zegt hij niet te hebben, maar hij hoopt de alertheid te verhogen zodat wij minder kwetsbaar zijn voor desinformatie en manipulatie.

Deelnemen
Als je wilt deelnemen, stuur dan een mail aan info@meppelunited.nl. De kosten voor deelname zijn 4 euro, inclusief koffie en/of thee, te voldoen bij aankomst.