Beste MeppelUnited deelnemers,

De Coronacrisis beperkt ons momenteel nogal in onze bewegingsvrijheid. Maar onder druk word je vaak creatief. Als MeppelUnited dragen we graag ons steentje bij om de dagelijkse gang van zaken een beetje in gang te houden. Onze kracht ligt in het verbinden, dat is wat we via dit bericht proberen te doen. Maar we verwijzen op deze pagina ook naar essentiële informatie voor ondernemers.

Uiteraard hebben we ook een aantal ideeën over hoe een praktische bijdrage te leveren. Mogelijk geven onderstaande onderwerpen je inspiratie om in actie te komen of gewoon toch een beetje vertier in deze tijd. Lees het eens op je gemak door en bedenk wie je, naast jezelf, in je omgeving kan ondersteunen met deze tips! 

Hulp bieden via Meppelvoorelkaar.nl

Als lid van het platform MeppelUnited kan je direct al een bijdrage leveren door aan te haken bij meppelvoorelkaar.nl. Meppelvoorelkaar is een initiatief van Welzijn Mensenwerk en onderdeel van nlvoorelkaar.nl. De website is professioneel ingericht om vrijwilligershulp te koppelen aan een hulpvraag. Je kunt je zelf aanmelden om hulp aan te bieden, je kunt ook reageren op een hulpvraag. Omdat de hulpvraag vaak van oudere mensen komt die niet altijd zo handig zijn met de digitale wereld en daardoor niet in staat zijn het aanmeldscherm in te vullen, is het ook van belang in je eigen omgeving te kijken welke vraag er is en waar je kunt helpen om de hulpvraag aan te melden. Meppelvoorelkaar verwacht de komende weken meer vraag om hulp, meld je dus vast aan!

Steun de lokale ondernemers in Meppel

De Coronacrisis heeft het sociale leven bijna helemaal plat gelegd en dat dit nog wel even gaat duren, dat is wel duidelijk. De horeca en het MKB maken zich terecht grote zorgen over de consequenties hiervan en wat dit voor hen betekent. Veel onduidelijkheid, geen omzet, kosten die doorlopen. En toch zijn er nu ook veel ondernemers die nieuwe initiatieven ontplooien en zoeken naar nieuwe manieren om toch activiteiten door te laten gaan. 

Zo kun je bij diverse restaurants in Meppel een daghap of zelfkook-pakketten bestellen voor een heerlijke maaltijd. Of wat dacht je van een huiskamerconcert terwijl jij thuis met elkaar op de bank zit? Kijk hiervoor op de websites van o.a. De Brasserie, Sukade, Muziekcafe Clouso. Ook de detailhandel zit niet stil. Kleding kan online besteld en aan huis bezorgd worden bij o.a. LeefMeppel, KroostMode, Belle Lingerie, Claire Fashion. Zelfs de bibliotheek denkt mee in deze tijden en bezorgt gereserveerde boeken thuis. 

Lang niet alles komt dus stil te liggen, kijk vooral op de websites en de social media pagina’s van jouw favoriete adresjes in Meppel en help elkaar een handje! Kijk eens op ontdekmeppel.nl

Schakel waar mogelijk ZZP’ers in!

In Meppel en omgeving zijn er vele ZZP’ers die hun opdrachten hebben zien opdrogen. Een groot aantal hiervan zijn verenigd in ZPMeppel. Ook deze ZZP’ers vertegenwoordigen een divers scala aan expertises en ervaring die waar nodig ook ingezet kunnen worden. Mocht je ergens ondersteuning nodig hebben en de kennis niet hebben kijk dan eens op de website van ZPMeppel.

Ben je ondernemer of  ZZP’er en heb je ook een mooi initiatief wat je hier wilt delen, mail het ons! info@meppelunited.nl Wij zorgen voor extra exposure!

Informatie van de gemeente Meppel, steun voor ondernemers

Als je ondernemer in Meppel bent en je wilt financiële ondersteuning aanvragen, dan kan je bij de gemeente Meppel terecht. Via de website van de gemeente Meppel vind je de nodige informatie.

Bezig blijven als werkzoekende, ook in deze crisis, doe je bij JobOn!

De Coronacrisis raakt ook de werkzoekenden en vertraagt de zoektocht naar een nieuwe baan , je kunt niemand ontmoeten en bent gedwongen af te wachten. Jij als werkzoekende bent juist gebaat bij beweging, netwerkgesprekken, kopjes koffie, ontmoetingen en vooral niet met thuis zitten en afwachten. Het is al spannend als je thuis bent en op zoek moet naar nieuw werk, de onzekerheid nu maakt dat nog spannender. Hoe lang gaat het duren voordat je een nieuwe baan vindt? Gaat het wel lukken? Wat als er inderdaad een recessie komt? Allemaal vragen die nu wellicht door je hoofd schieten. 

Gelukkig zijn er juist nu veel initiatieven die je vanuit huis kunt doen, om jezelf te blijven ontwikkelen, mede-werkzoekenden te blijven ontmoeten, inspiratie op te doen, of je zorgen te delen. Kijk hiervoor eens op de website van JobOn, jobon.nl. JobOn is een netwerkcommunity voor werkzoekenden. Iedere maand organiseren eventmanagers gratis workshops, trainingen, of bijeenkomsten voor werkzoekenden in heel Nederland. Aangezien de live-bijeenkomsten nu niet door kunnen gaan, heeft men bij JobOn heel snel allerlei online events georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Op de website van Jobon vind je alle info. 

Meld je met nieuwe initiatieven!

Bovenstaand zijn een paar voorbeelden van “anti-corona acties”. Mis je nog iets of heb je een idee dat je wilt delen, stuur ons dan een emailbericht, info@meppelunited.nl. Als klankbordgroep van MeppelUnited maken we een keuze uit de berichten, die we dan een paar keer per week zullen publiceren. Via de social media zullen we communiceren met de hashtag #meppelunitedtegencorona, als je zelf een actie communiceert kan je deze hashtag uiteraard ook gebruiken. Voor nu allemaal veel sterkte en succes gewenst!

Klankbordgroep MeppelUnited