De eerste Netwerkmeeting van het seizoen 2016-2017 vindt plaats op donderdag 29 september om 16.00 uur bij Herberg ’t plein in Meppel. Dit wordt een interessante meeting voor managers, werkgevers en ondernemers, maar ook voor iedereen die een andere rol heeft binnen een organisatie. Voor deze meeting hebben we Peter Vonk en Bertus Benning weten vast te leggen, zij vertellen over het interessante onderwerp

Collectief leiderschap

“Een top(management-)team samenstellen is één ding, het vervolgens ook daadwerkelijk als topteam laten functioneren is nog een hele andere kwestie”.

In het eerste deel van de presentatie zal Peter Vonk ons meenemen in zijn visie op leiderschap. Welke eigenschappen zijn cruciaal voor elke leider? En wat betekent dat voor de samenstelling van teams. Bertus Benning zal dieper ingaan op het benutten en ontwikkelen van deze eigenschappen binnen een team.

Peter Vonk is eigenaar van het adviesbureau Vonk assessment |testpsychologie (www.vonk.pro) te Zwolle. Met een team van 12 medewerkers helpt zijn bureau organisaties voorwaarden te scheppen voor ‘voorspelbaar succes’, door het verwerven en overdragen van arbeid gerelateerde mensenkennis; heldere adviezen, en het schrijven van boeken en artikelen. Peter is auteur van de boeken ‘Drie redenen waarom u (g)een leider bent’ ‘Neem nooit competente mensen aan’ en ‘Zeven onmisbare vermogens voor de Jeugdzorgwerker’ en is een veel gevraagd spreker rond thema’s als lessen uit (falend) leiderschap; de zin en (vooral ook) de onzin van competentiemanagement en over nog veel meer. Zijn motto: ”Iedereen is geschikt, de vraag is alleen waarvoor?!”

Bertus Benning is eigenaar van ‘Stap 0’. Hij heeft gewerkt bij organisaties die zich richten op welzijn, zorg en jeugd/gezin.
Hij heeft trainingen en workshops gegeven aan professionals vanuit verschillende achtergronden. De kernen van deze trainingen waren en zijn: communicatie, gedrag, houding en de vertaling naar besluitvorming.
Zijn motto is: “ Door moeten om te zetten in willen, worden nieuwe energieën en mogelijkheden aangeboord”.

Programma:

15.45 – 16.00 uur Inloop
16.00 – 17.00 uur Presentatie “Collectief leiderschap”
17.00 – 18.00 uur Netwerken

Wij denken met deze twee professionals een mooie start van het seizoen te gaan maken en nodigen je dan ook van harte uit om je aan te melden! Dat kan via de contactpagina of door een mail te sturen naar info@7t9.nl. Graag tot de 29e september!