Op 23 september aanstaande gaan we weer van start met de netwerkevenementen van MeppelUnited. Onze laatste meeting was op 1 oktober, midden in de Corona-crisis, en volledig in het kader van Corona. Met de eerstvolgende bijeenkomst proberen we jullie te faciliteren om een nieuwe start te maken.

Voor deze bijeenkomst van MeppelUnited hebben we Freedo Visser van Habitusk uitgenodigd, Freedo neemt jullie mee in in de reis om, als je dat wilt, gewoontes te veranderen. De afgelopen 1,5 jaar heb je je misschien op een aantal onderwerpen aangepast aan situaties waarmee je mogelijk minder blij bent. Freedo biedt je het gereedschap om deze gewoontes te veranderen. In een sessie van een uur zal hij je de basisbeginselen van de DOP methode bijbrengen. Dit is een systematisch proces om de vaak onbewuste keuzes en beslissingen van jou of anderen naar boven te halen en om te zetten naar ideeën en strategieën die gedrag zullen beïnvloeden

Over Freedo Visser

Freedo Visser MeppelUnited

Mijn naam is Freedo en Ik help jou met behulp van mijn methode om makkelijk sterke gewoontes te ontwikkelen zodat je meer energie, vrijheid en voldoening ervaart in je leven. Daarnaast leer ik je graag hoe je deze methode ook in je omgeving kunt inzetten. Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar menselijk gedrag, waar mensen doen wat ze doen en hoe je dit gedrag kunt beïnvloeden.

Na een uitdagende periode in mijn leven paar jaar geleden ging ik op zoek hoe ik meer uit mijn eigen leven kon halen. Ik heb van alles geleerd, geprobeerd en ontdekt. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is er enorm veel te vinden. Van seminars, cursussen, coaching, video’s en boeken. Genoeg om hier eindeloos mee bezig te zijn.

Wat me opviel is dat er een gat zit tussen al die waardevolle kennis en het daadwerkelijk doen op een structurele wijze.  Dit bracht soms niet het gewenste resultaat op. Ik wist wel wat ik moest doen en wilde het ook graag maar toch lukte het niet. Herkenbaar?

Wat ik keer op keer miste is de ondersteuning in het integreren van nieuw gedrag in het dagelijks leven. Hoe kom stap voor stap dichter bij mijn doel zonder dat ik dat elke dag over na moet denken? Dit komt simpelweg neer bij het ontwerpen van het juiste gedrag door habit crafting (gewoonte ontwikkeling).

Onderzoek wijst uit dat gedragsverandering op drie manieren mogelijk is.

  1. Een openbaring
  2. Een aangepaste of andere context
  3. Door constante kleine stappen te nemen

Een openbaring creëren is lastig. De laatste opties zijn zeker praktisch toepasbaar en leiden ook tot langdurige gedragsverandering. Mits je dit natuurlijk goed weet toe te passen en met de juiste begeleiding

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze meeting van MeppelUnited in Herberg ’t Plein in Meppel. je bent welkom vanaf 15.30 uur. Van 16.00 uur tot 17.00 uur is de workshop van Freedo, daarna is er gelegenheid om te netwerken. De kosten bedragen € 5,00, dit is  inclusief 2 kopjes koffie of thee, je kan ter plaatse cash betalen.

Uiteraard nemen we de Corona-regels in acht. Dat betekent dat we een maximaal aantal deelnemers kunnen ontvangen van 25, iedereen krijgt een zitplaats en we houden ons aan de 1,5 meter afstand. Uiteraard gaan we er vanuit dat je je bij klachten afmeldt, dat kan op nummer 0683791590 (Gertjan Holterman). Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@meppelunited.nl

We zien je graag bij onze netwerkmeeting op 23 september!