Op 25 februari werd MeppelUnited uitgenodigd door Reestmond om een rondleiding te krijgen door, en een presentatie te krijgen over het bedrijf. Reestmond voert voor de gemeenten Meppel, Westerveld, Staphorst en De Wolden de Wet sociale werkvoorzieningen uit.

Het doel van Reestmond is mensen te ontwikkelen, waardoor voor hen de afstand tot de arbeidsmarkt wordt verkleind en de kans op een reguliere baan vergroot. Reestmond is een werk-leerbedrijf. De medewerkers worden in een zo normaal mogelijke arbeidsomgeving opgeleid voor een vak. Medewerkers die niet in staat zijn uit te stromen naar het vrije bedrijf, krijgen binnen het bedrijf werk dat is afgestemd op hun mogelijkheden. Daarnaast is Reestmond gespecialiseerd in arbeids(re-)integratie, waarbij het detacheren en/of begeleid werken belangrijke hulpmiddelen zijn.

Ongeveer 30 mensen waren rond half vier bij Reestmond waar we werden ontvangen door Pieter Kuipers, manager diensten van Reestmond. Gertjan Holterman deed de inmiddels traditionele aftrap met de mededelingen en vorderingen van MeppelUnited waarna Pieter het stokje overnam. Na een korte inleiding gingen we in drie groepen door het bedrijf.

Bij deze rondleiding kregen we een inkijkje in een verrassende variëteit aan dienstverlening en industriële producten. Een afdeling voor metaalbewerking, een volledige stoffeerderij, een kantine, een inpak afdeling, een assemblage afdeling en een complete drukkerij. Alles uitgevoerd door de medewerkers van Reestmond die, onder leiding van de werkleiders, soms in betrekkelijke rust zeer zinvol werk uitvoeren.

Vanaf half vijf was de rondleiding ten einde en had Pieter nog een interessante presentatie over het hoe, wat en waarom van Reestmond. Soms kritisch, soms zelfkritisch, met humor en inlevingsvermogen nam hij ons mee door de manier van werken van Reestmond en wat de medewerkers kunnen. Gedurende de presentatie werden diverse kanttekeningen en kaders gegeven, onder andere over politieke keuzes die er wel en niet gemaakt worden. Met een aantal vragen tussendoor werd het een zeer levendig verhaal waarin de toegevoegde waarde van Reestmond zeer duidelijk werd gemaakt.

Rond half zes hebben we het bezoek afgerond met een laatste drankje waarbij de indrukken nog eens verder doorgesproken werden en het netwerk verder kon worden uitgebreid.

Wij danken Pieter en zijn collega´s van Reestmond voor een inspirerende middag vol onverwachte diversiteit.